неділя, 5 листопада 2023 р.

У ЦЕЙ ДЕНЬ 28 ВЕРЕСНЯ

 У свiтi:

    • • Всесвітній день моря. Відзначається в останній четвер вересня за рішенням Х сесії Асамблеї Морської консультативної організації з 1977 р.
      • День права знати та Міжнародний день загального доступу до інформації. День започаткований у 2002 р. у м. Софії (Болгарія). У 2015 р. на конференції ЮНЕСКО оголошено Міжнародним днем загального доступу до інформації. В Україні створена мережа захисників права на доступ до інформації, яка об'єднує громадських активістів, які відстоюють право на доступ до інформації, надає методичну інформацію запитувачам інформації.
      • 220 років від дня народження Проспера Меріме, французького драматурга, новеліста, історика, етнографа і романіста, автора новел «Таманго», «Матео Фальконе», «Етруська ваза», драми «Жакерія», роману «Хроніка царювання Карла IX» та інших. Помер 23 вересня 1870 р.
      • 105 років від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського, українського педагога, письменника, публіциста, автора 41 монографії та брошури, більше ніж 600 статей, 1200 оповідань і казок, книг з методики виховання «Серце віддаю дітям» (перекладена 30 мовами), «Сто порад учителеві», «Духовний світ школяра» та інших. Помер 2 вересня 1970 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар