понеділок, 15 січня 2024 р.

У ЦЕЙ ДЕНЬ 28 СIЧНЯ

    У свiтi:

    • • День затвердження Державним прапором України Національного прапора Постановою Верховної Ради України «Про затвердження державним прапором України Національного прапора». Національний Державний прапор України стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів» (ст. 20, розділ І). Співвідношення ширини прапора до його довжини 2:3.
      • Міжнародний день мобілізації проти ядерної війни. Відзначається після прийняття у 1985 р. Делійської декларації, головна мета якої – заклик до припинення гонки ядерних озброєнь, скорочення та подальшої поступової ліквідації ядерних арсеналів країн світу, усунення загрози ядерної війни.
      • Міжнародний день захисту персональних даних (Data Protection Day). Відзначається з 2006 р. за ініціативи Комітету міністрів Ради Європи в день підписання Конвенції Ради Європи від 28.01.1981 р. «Про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних» (Конвенція 108 як її називають у Європі). У деяких країнах це свято називається «Днем конфіденційності».



      • Міжнародний День без Інтернету (International Internet-Free Day). Відзначається світовою Інтернет-спільнотою щорічно в останню неділю січня з метою повністю відвернути людей від комп’ютерів і глобальної мережі хоча б на один день, щоб прожити цей день винятково в «реальному» світі, спілкуватися з іншими людьми лише «наживо», або присвятити його своєму улюбленому хобі, звичайно ж, не пов’язаного з Інтернетом.
      • Міжнародний день конструктора LEGO (Лего). День відзначається в пам'ять дати 28 січня 1958 р., коли компанія запатентувала сучасні цеглинки ЛЕГО, що використовуються як основа для всіх конструкторів компанії, і випускаються по теперішній час.
      • 150 років від дня народження Костянтина Володимировича Лоського, українського громадсько-політичного та державного діяча, письменника й публіциста, правознавця, професора римського права Українського Вільного Університету, перекладача А. Чехова і Г. Гейне, автора праць «Українське питання: Росія і Антанта», «Нарис римської історії», «Короткий нарис грецької історії», «Історія джерел римського права» та інших. Помер 14 жовтня 1933 р.

    • (С) ДОУНБ

Немає коментарів:

Дописати коментар